Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası
Eurosport

03/02/2020 @ 16:32Güncellendi 14/02/2020 @ 16:49

Biz, Dplay Entertainment Limited’iz.

Eurosport ve Eurosport Player gibi bir dizi ücretsiz ve ücretli içerik hizmeti sağlıyoruz. Bu, Eurosport Player ve Eurosport web siteleri ve bazı cep telefonlarında ve daha başka bağlı cihazlarda sağlanan Eurosport Player ve Eurosport uygulamaları (birlikte “Hizmetler”) için gizlilik politikasıdır. Lütfen bu gizlilik politikasını dikkatle okuyun.

Merkezimiz İngiltere bulunmaktadır. Şirket bilgilerimiz aşağıda Bölüm 1‘de yer almaktadır.

Gizlilik hakkınıza saygı duyuyoruz. Genel amacımız, kişisel bilgi toplamamızın ve kullanmamızın Hizmetlerin size sunulması ile ilgili olmasını ve yürürlükteki veri koruma yasaları gereğince olmasını sağlamaktır.

Bu gizlilik politikası kişisel bilgileriniz ile ilgili olarak aşağıdaki önemli konuları açıklamaktadır:

1. Biz kimiz

2. Çocuklar

3. Hakkınızda topladığımız kişisel bilgiler

4. Kişisel bilgilerinizi nasıl saklıyoruz ve kullanıyoruz

5. Kişisel bilgilerinizi nasıl ve kimler ile paylaşıyoruz

6. Uluslararası aktarmalar

7. Çerezler ve benzer teknolojiler

8. Güvenlik

9. Verilerin Elde Tutulması

10. Haklarınız

11. Pazarlama

12. Üçüncü taraf siteleri

13. Bu gizlilik politikasındaki değişiklikler

14. Şikayetler, sorgular ve öneriler

1. Biz kimiz

Biz, İngiltere ve Galler’de 09615785 şirket numarası ile tescilli olan ve tescilli işyeri Chiswick Park Building 2, 566 Chiswick High Road, Londra W4 5YB, İngiltere adresinde bulunan Dplay Entertainment Limited’iz (“DPlay”) ve sizden topladığımız kişisel bilgilerin veri denetleyicisiyiz.

2. Çocuklar

Gözetim altında olmayan 16 yaşından küçük hiç bir çocuktan bilerek bilgi toplamayız ve toplamayacağız. Hizmetlerimiz çocuklar için değildir ve çocuklardan bilerek hiç bir kişisel bilgi toplamayız.

3. Hakkınızda topladığımız kişisel bilgiler

Çevrimiçi etkileşimlerinizden gelen bilgiler

Hizmetler ile etkileşiminizden şu bilgileri toplarız:

● Hizmetlerimize nasıl eriştiğiniz ve Hizmetlerimize erişmek için kullandığınız cihazlar. Buna IP adresi, giriş verileri, ekran adları, sosyal medya tanıtıcıları ve kullanıcı kimlikleri gibi özgün çevrimiçi tanıtıcıları, tarayıcı türü ve sürümü, saat dilimi ayarı ve konum, tarayıcı eklentisi türleri ve sürümleri, işletim sistemi ve platform ve Hizmetlere erişmek için kullandığınız cihazlardaki diğer teknolojiler dahildir ve

● video tüketiminiz ve tekrar oynatmanız, favorileriniz, oturum açma ve çıkış yapma, oynatma hatası ve tarama bilgileri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Hizmetleri nasıl kullandığınız ile ilgili bilgiler.

Bizimle paylaştığınız bilgiler

Web sitemizdeki veya uygulamanızdaki veri giriş alanları aracılığıyla bize kişisel bilgiler gönderdiğinizde sizden aşağıdaki bilgileri toplayabiliriz:

● adınız ve iletişim bilgileriniz (posta adresiniz, e-posta adresiniz ve telefon numaranız dahil);

● yaşınız, cinsiyetiniz ve doğum tarihiniz;

● bize gönderdiğiniz ekler dahil tüm e-posta iletişimleri;

● bizden hizmet satın alırken banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapmanız halinde kart sahibinin adı, fatura adresi ve ödeme kartı bilgileri dahil ödeme bilgileriniz (veya PayPal, iDeal, Apple veya Google yöntemlerden birisini kullanarak ödeme yapmanız durumunda bunların tanıtıcı jetonlarınız) ve satın alınan ürünler veya hizmetler gibi ticari işlemler hakkında bilgi;

● pazarlama tercihleriniz;

● bir yarışmaya yaptığınız giriş (bir fotoğraf, yorum veya soruya cevap olabilecek olan girişin kendisi dahil);

● bu bilgileri hesabınıza girmeniz halinde en sevdiğiniz sporlar, takımlar ve sporcular ve

● bir hesap kaydetmek için kullanıcı adınız ve şifreniz, sizin tarafınızdan satın alınanlar veya verilen siparişler, ilgi alanlarınız, favorileriniz ve tercihleriniz dahil profil verileri.

Üçüncü taraflar veya halka açık kaynaklar

Aşağıda belirtilen çeşitli üçüncü taraflardan hakkınızda kişisel bilgiler alabiliriz:

● aşağıdaki taraflardan teknik veriler:

o Adobe Analytics gibi AB içinde ve dışında yerleşik analiz sağlayıcıları;

o AB içinde ve dışında bulunan FreeWheel gibi reklam ağları ve

o Adobe Audience Manager gibi AB içinde ve dışında bulunan veri yönetim platformu sağlayıcıları.

Bu tarafların her birisinin verilerinizi nasıl toplayıp kullandıkları hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki ‘Üçüncü Taraf reklam şirketleri’ bölümüne bakın;

● veri aracılarından, toplayıcılardan ve halka açık kaynaklardan gelen kimlik ve iletişim verileri;

● teknik, ödeme ve teslimat hizmetleri sağlayıcılarından iletişim, finans ve ticari işlem verileri ve

● Hizmetler dahilinde müşteri geri bildirim formlarını ve bülten aboneliklerini kolaylaştırmak ve yönetmek gibi bize bazı hizmetler sağlayan üçüncü taraflar.

4. Kişisel bilgilerinizi nasıl saklıyoruz ve kullanıyoruz

Kişisel bilgilerinizi şu nedenlerle saklarız ve kullanırız:

• sizinle olan bir sözleşmemizi yerine getirebilmemiz için gereklidir;

• meşru menfaatlerimiz dahilinde gereklidir;

• yasal yükümlülüklerimize uymamız için gereklidir veya

• bize rıza belirtmiş olduğunuz için izin vardır.

Kişisel bilgileri yasa gereği olarak veya sizinle yaptığımız bir sözleşmenin koşulları uyarınca toplamamız gerektiği ve talep edildiğinde bu verileri sağlamadığınız zaman sizinle yaptığımız veya yapmaya çalıştığımız sözleşmeyi yerine getirmemiz (bu durumda size Hizmetleri sağlamamız) olanaklı olmayabilir. Bu durumda Hizmetleri iptal etmek zorunda kalabiliriz ancak durum böyle olduğu zaman size bildireceğiz.

Sizinle yaptığımız sözleşmeyi yerine getirmemiz için gereklidir

Adınız, e-posta adresiniz, giriş bilgileriniz ve ödeme bilgileriniz ve Hizmetleri nasıl kullandığınıza ve onlara nasıl eriştiğinize ilişkin bilgiler dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizi topluyor, saklıyor ve kullanıyoruz çünkü bu, Kullanım Koşullarını kabul ettiğinizde sizinle aramızda yapılan anlaşma uyarınca talep ettiğiniz Hizmetleri sağlamak için gereklidir. Bu, şunları içerir:

• hesabınız oluşturmak;

• hesabınızı yönetmek ve talep ettiğiniz veya satın aldığınız Hizmetleri sağlamak;

• Hizmetleri vermek ve bizden Hizmetler satın aldığınızda ödemenizi işleme koymak (bu ödemeyi işlemek için üçüncü taraf hizmet sağlayıcılar kullanmak dahil ancak bunun ile sınırlı olmamak üzere);

• Hizmetlerle ilgili nedenlerle sizinle iletişim kurmamız gerektiğinde olduğu gibi hizmet ve hesap yönetimi gereksinimleri (örneğin size bir şifre hatırlatıcısı göndermemiz gerektiğinde, Hizmet güncellemeleri veya Kullanım Koşullarımızdaki, Çerez Politikamızdaki veya bu gizlilik politikasındaki değişiklikler hakkında sizi bilgilendirmek için);

• yarışmalarımızdan birisinde kazandığınız herhangi bir ödülü size bildirmek için yarışmaya katıldığınızda verdiğiniz iletişim bilgilerini kullanarak sizinle iletişime geçmek ve ödülünüzü size göndermek için adresinizi kullanmak.

Meşru menfaatlerimiz

Bazen, kişisel bilgilerinizi kullanmamız Hizmetlerin sağlanmasının yardımcı amaçları için olur. O koşullarda kişisel bilgilerinizi işleme konusunda meşru bir menfaatimiz olduğuna inanıyoruz ve bu bilgilerin ve kişisel bilgilerinizin saklanmasının ve kullanılmasının yararlarının sizin üzerinizdeki herhangi bir potansiyel etkiden daha ağır basacağına ve haklarınıza veya özgürlüklerinize uygun olmayan bir şekilde zarar vermeyeceğine inanıyoruz. İlgili koşullar şunlardır:

• sahteciliği belirlemek ve önlemek;

• Hizmetlerimizi, ürünlerimizi ve BT sistemlerimizi güvende tutmak;

• kendi süreçlerimizi, prosedürlerimizi ve sistemlerimizi optimize etmek;

• topladığımız bilgileri analiz etmek ve geliştirmek;

• size içerik önermek, görüntülemeyi anlamak ve içeriğimiz, özelliklerimiz, zamanlama, teknoloji ve ürünlerimiz dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Hizmetlerimizi güncellemek ve geliştirmek için video tüketiminizi, oynatma ve genel görüntüleme alışkanlıklarınızı analiz etmek;

• tanıtım kampanyalarımızın ve reklamların etki düzeyini belirlemek;

• kullanıcıların yerini belirlemek ve yetkisiz kullanıcıları engellemek ve size bulunduğunuz yere göre doğru içeriği sunmamızı sağlamak için IP adresleri ve cihaz tanımlayıcıları kullanmak (örneğin yalnızca belirli yetki alanlarında belirli içeriği gösterme hakkımız olduğun zaman);

• sorularınız ve talepleriniz ile ilgilenmek (örneğin yardım ve destek istemek için müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz halinde iletişim bilgilerinizi işlememiz gerekir);

• ilginizi çekebilecek benzer ürünler önermek ve hangi ürünlerin müşterilerimiz için ilgi çekici olduğunu anlamak;

• abonelerimizin Hizmetlerimizi nasıl kullandığını analiz etmek amacıyla bir yarışma için gönderilen bilgileri kullanmak ve

• pazarla yapmamızı tercih dışı bıraktığınız veya bizden e-posta almayı reddettiğiniz durumlarda, bizden yapmamamızı istemiş iseniz, sizinle iletişim kurmamamızı sağlamak için tercihlerinizin kayıtlarını tutmamız gerekir.

Kişisel bilgilerinizi kullanmak için bizim (veya bir başka kişinin) meşru menfaatlerine dayandığımız takdirde, kişisel bilgilerin korunmasını gerektiren menfaatlerinizin veya temel hak ve özgürlüklerinizin bizim (veya diğer kişinin) meşru menfaatlerinden daha ağır basmamasını sağlamak için bir dengeleme testi yapacağız.

Bize onay verdiğinizde

Kişisel bilgilerinizi belirli bir şekilde kullanmamız için sizin onayınıza dayandığımız ancak daha sonra fikrinizi değiştirdiğiniz takdirde DPO@discovery.com adresindeki Gizlilik Ofisimize başvurarak onayınızı geri çekebilirsiniz ve biz de bunu yapmayı bırakacağız.

Kişisel bilgilerinizi pazarlama amaçları ile kullanmamızı ve bunu yapmak için onayınızı almamız gereken koşulları aşağıdaki ‘Pazarlama’ bölümünde açıklıyoruz.

Yasal nedenlerle

Kişisel bilgilerinizi yasal yükümlülüklerimize uymak için kullanacağız. Bu yükümlülükler şunları içerir:

• Hizmetleri kullanmak için ücretli bir aboneliğiniz varsa ve Avrupa Birliği’nde (“AB”) yaşıyorsanız, yasal olarak, ikamet ettiğiniz ülkeyi doğrulamamız şartıyla AB içinde bir başka ülkeyi ziyaret ederken Hizmetleri izlemenize yasal olarak izin vermek zorundayız (ve siz de yasal olarak hak sahibisiniz). Kişisel bilgileri (genellikle IP adresiniz ve/veya ödeme kartı bilgileriniz) İkamet ettiğiniz ülkeyi doğrulamak için;

• yasal yükümlülüklerimize uymamız için ve

• düzenleyici kurumlar veya yasal yaptırım kuvvetleri tarafından kişisel bilgilerinizi kendileri ile paylaşmamız gerekli tutulduğu takdirde kullanırız.

İsimsiz veriler

İstatistikleri birleştirme veya rapor etme amaçları ile web sitemizi ziyaret edenlerle ilgili isimsiz hale getirilmiş ayrıntılar toplarız. Ancak bu amaçlar için topladığımız isimsiz hale getirilmiş ayrıntılardan hiçbir birey belirlenemez.

Üçüncü taraf reklam şirketleri

Reklam ve pazarlama çalışmalarımızın siz ve başka kullanıcılarımız için uygun ve ilgi çekici olmasını sağlamak istiyoruz. Bunu başarmak için, Hizmetlerimizi ziyaret ettiğinizde veya kullandığınızda reklam sunmak için ve/veya reklam sunmaya yardımcı olacak toplu veriler sağlamak üzere üçüncü taraf reklam ve teknoloji şirketleri kullanırız. Bu, Hizmetlerimizi ziyaret ettiğinizde veya kullandığınızda etkinliklerinize bağlı olarak tercihlerinizin profilini oluşturmak için hakkınızda veri toplayan üçüncü taraf teknoloji şirketlerini içerebilir. Bu şirketleri ayrıca, size sunulan reklamları ve bu reklamları gördükten sonra ne yaptığınızı belirlememize yardımcı olması için Hizmetlerimizi kullandığınızda sizden otomatik olarak veri toplamak için de kullanabiliriz. Ayrıca, Hizmetleri kullanımınızı analiz etmek için kullandığımız Adobe gibi web analiz araçları sağlayıcılarıyla da veri paylaşırız.

Bu üçüncü taraf reklam şirketleri, Hizmetlerimize çerezler ve başka izleme yazılımları katarak veri toplar, depolar ve kullanır. Daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın. Bazı durumlarda bu üçüncü taraflar topladıkları verileri kendi amaçları için de kullanır, örneğin, verilerinizi sahip oldukları başka verilerle toplu duruma getirebilir ve bunları başka müşterilere sağlanan reklamlarla ilgili hizmetlere bilgi sağlamak ve başka reklam şirketleriyle çalışmak için kullanabilir ve kişisel bilgilerinizi sürecin bir parçası olarak söz konusu şirketlerle paylaşabilirler.

Hakkınızda veri toplayan, kullanan ve depolayan üçüncü taraf reklam şirketleri ve Hizmetlerimizde çerezler ve başka izleme teknolojileri kullanımı hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın. Çerez Politikamızdan aynı zamanda bu veri toplama ve kullanımı üzerinde nasıl kontrol uygulayacağınızı da öğrenebilirsiniz. Bu amaçlar için izlemeyi kısıtlamayı veya engellemeyi seçerseniz, Hizmetlerimizi ziyaret ettiğinizde veya kullandığınızda gördüğünüz reklamlar artık tercihlerinize uyarlanmayacaktır.

Siz ve başka kişilerin bu platformda ilgili bir içerik görebilmesi için verilerinizi sosyal medya veya başka benzer platformlarla da paylaşabiliriz. Örneğin Facebook Özel İzleyiciler hizmetini kullanabilir ve e-posta adresinizi Facebook ile korumalı şekilde paylaşabiliriz ve böylece: sizi Facebook’ta ilgili bir reklam içeriği sunacağımız özel bir izleyici gurubuna dahil edebiliriz veya Facebook profilinizdeki bilgilere dayanarak başka Facebook kullanıcılarından bir izleyici gurubu oluşturabiliriz.

5. Kişisel bilgilerinizi nasıl ve kimler ile paylaşıyoruz

Bilgileri aşağıdaki durumlarda açıklarız:

Üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları: Bizim adımıza bazı hizmetleri kolaylaştırmak veya sağlamak için üçüncü taraf hizmet şirketleri ile bilgi paylaştığımız zaman. Bu şunları içerecektir:

o Size Hizmetleri sunmamızı kolaylaştıran BT altyapı şirketleri;

o Bizim adımıza birinci düzey müşteri desteği sağlayan ve müşteri hizmetleri sunmamıza yardımcı olan Zendesk gibi üçüncü taraflar;

o BT destek hizmeti sağlayıcıları;

o abonelik ödemelerinizi bizim adımıza işleyecek Adyen veya PayPal gibi ödeme hizmeti sağlayıcıları ve

o müşterilerimizin hizmetleri kullanmasını sağlamak veya izlemek amacı ile başka üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları (Adobe, Conviva ve Google gibi).

Bu şirketler kişisel bilgilerinizi yalnızca bu Hizmetleri bize sağlamak için gerekli olan şekilde ve talimatlarımıza uygun olarak kullanmaya yetkilidir.

Gurup şirketleri: Kişisel bilgilerinizi, Hizmetleri size sağlamak için kişisel bilgileri bizim adımıza işlemek amacı ile iştiraklerimize veya bağlı şirketlerimize sağlayabiliriz. Bu tarafların bu tür bilgileri talimatlarımız temelinde ve bu gizlilik politikasına uygun şekilde işlemesi gerekmektedir. Bu bilgileri paylaşmak için bağımsız bir hakları yoktur.

Yasalara ve yasal işlemlere uyum: Mahkeme kararlarına veya yasal sürece yanıt verdiğimiz zaman veya yasal haklarımızı tesis etmek veya kullanmak veya yasal taleplere karşı savunma yapmak için. Yasa dışı faaliyetleri, sahtecilik şüphelerini, herhangi bir kişinin fiziksel güvenliğine karşı potansiyel tehdit içeren durumları, Kullanım Şartlarımızın ihlallerini araştırmak, önlemek veya bunlara karşı önlem almak için veya yasaların gerektirdiği başka şekilde bilgi paylaşmak gerektiğine kendi takdirimize göre inandığımız zaman.

Birleşme veya satın alma: Bir başka şirket tarafından satın alınmamız veya bir başka şirketle birleşmemiz durumunda sizinle ilgili bilgileri aktarmamız gerektiği zaman. Bir şirket birleşmesine, satın alınmasına veya varlıklarımızın tamamının veya bir bölümünün satılmasına dahil olmamız durumunda bunun ardından kişisel bilgilerinizin mülkiyetindeki veya kullanımlarındaki herhangi bir değişikliği ve kişisel bilgilerinizle ilgili sahip olabileceğiniz seçenekleri e-posta ile ve/veya Hizmetlerimizde görünür bir bildirim ile size bildireceğiz.

Sosyal medya platformları: Hizmetlerimize, Tavsiye Et (Facebook, Google+), Tweet Et (Twitter) veya E-posta ile gönder gibi sosyal medya paylaşım düğmelerini tıklayarak içeriğimizi başkalarıyla kolayca paylaşmanıza veya bu tür içeriği görüntülemenizi veya takdir etmenizi herkese açık hale getirmenize olanak sağlayan özellikler ekliyoruz. Hizmetlerimizi kullanırken sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanmasanız bile düğmeleri sağlayan sosyal ağlar sizi bunlar aracılığıyla tanıyabilir. Gerçekten de, siz Hizmetleri kullanırken bir sosyal ağdaki hesabınızın cihazınızda etkinleştirilmesi (açık oturum) söz konusu ağın Hizmetlerde gezinmenizi izlemesine olanak vermeye yetebilir. Bu özellikleri kullanmamız, bazı kişisel bilgileri Facebook ve Twitter ile paylaşacağımız ve onların da bazı kişisel bilgileri bizimle paylaşacağı anlamına gelir. Kişisel bilgilerinizin daha sonra Facebook veya Twitter tarafından herhangi bir şekilde kullanılması onların gizlilik politikalarına tabidir ve onları dikkatle okumanız gerekir. Biz, bu üçüncü taraflarca toplanan ve saklanan sizinle ilgili hiçbir kişisel bilgiden sorumlu olamayız.

6. Uluslararası aktarmalar

AB’de bulunuyorsanız, sizden topladığımız kişisel bilgileri yukarıdaki amaçlarla bağlantılı olarak Avrupa Ekonomik Alanı (“EEA”) dışındaki ülkelerde (ABD dahil) bulunan üçüncü taraf veri işleyicilere veya şirketler gurubumuzun üyelerine aktarabiliriz. Kişisel bilgilerinizin toplanması, saklanması ve kullanılması bu gizlilik politikasına tabi olmaya devam edecek olsa bile EEA dışındaki ülkelerin EEA ile aynı düzeyde veri koruması sağlamayabileceğini lütfen unutmayın.

Kişisel bilgileri EEA dışına aktarırken şunları yapacağız:

• kişisel bilgilerin EEA dışına aktarılması için Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan standart sözleşme veri koruma hükümlerinin bu üçüncü taraflarla yaptığımız sözleşmelerimize dahil edilmesi (bunlar Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (“GDPR”) 46.2 Maddesi uyarınca onaylanan hükümlerdir) veya

• kişisel bilgilerinizin işleneceği ülkenin GDPR’nin 45. maddesi uyarınca Avrupa Komisyonu tarafından “yeterli” kabul edilmiş olmasına dikkat edilmesi veya

• (kişisel bilgilerinizi ABD’deki bir alıcıya aktarmamız sırasında uygun olduğunda) alıcının Avrupa ile ABD arasında paylaşılan tüm kişisel bilgilere benzer koruma sağlamasını gerektiren Gizlilik Kalkanının bir parçası olmasına dikkat edilmesi.

7. Çerezler ve benzer teknolojiler

Biz ve ortaklarımız, bağlı şirketler veya analiz veya servis sağlayıcılar tarafından çerezler, işaretçiler, etiketler ve komut dosyaları gibi teknolojiler kullanılmaktadır. Bu teknolojiler eğilimleri analiz etmek, Hizmetleri yönetmek, kullanıcıların Hizmetlerin çevresindeki hareketlerini izlemek ve bir bütün olarak kullanıcı tabanımız hakkında demografik bilgi toplamak için kullanılır. Bu şirketler tarafından bu teknolojilerin kullanılması temelinde bireysel ve toplu duruma getirilmiş raporlar alırız.

Örneğin, kullanıcıların ayarlarını (örneğin dil tercihini) hatırlamak ve kimlik doğrulaması yapmak için çerezler kullanıyoruz. Kullanıcılar, çerezlerin kullanımını münferit tarayıcı düzeyinde kontrol edebilir. Çerezleri reddederseniz Hizmetlerimizi kullanmaya devam edebilirsiniz ancak Hizmetlerimizin bazı özelliklerini veya alanlarını kullanma olanağınız sınırlı olabilir. Bu teknolojileri kullanımımız üzerinde size daha fazla kontrol sağlayacak yeni bir araç üzerinde çalışıyoruz; bu aracı uygulamaya koyduğumuz zaman sizi haberdar edeceğiz.

Çerezleri nasıl kullandığımız ve çerezleri kullanarak hangi bilgileri topladığımız hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamızı okuyun.

8. Güvenlik

Bize sağladığınız kişisel bilgileri korumak için uygun teknik ve kurumsal önlemler aldığımız halde İnternet üzerinden iletimin güvenli olacağı hiçbir zaman garanti edilemez. Bu nedenle, İnternet üzerinden bize aktardığınız hiçbir kişisel bilginin güvenliğini garanti edemeyeceğimizi lütfen unutmayın.

Kişisel bilgilerinizin saklanma ve işlenme biçimlerini kısıtlayan ve yöneten erişim kontrolleri gibi uygun teknik ve faaliyet önlemleri kullanarak kişisel bilgilerinizi korumaya bağlıyız.

9. Verilerin Elde Tutulması

Bilgileri (kişisel bilgiler dahil) bu gizlilik politikasında belirtilen nedenlerle kullanmaya gerek duyduğumuz sürece elde tutacağız. Ücretli bir aboneliğe ilişkin bilgileri, Hizmetlerimiz için aktif ve geçerli bir hakkınız olmadığı ve 5 yıldır hesabınıza giriş yapmadığınız takdirde, yasal yükümlülüklerimize uymak, anlaşmazlıkları çözümlemek veya anlaşmalarımızı yürürlüğe koymak için gerekmesi dışında aboneliğiniz sona erdikten 5 yıl sonra sileceğiz.

Bazı durumlarda, kişisel bilgilerinizi araştırma veya istatistik amaçları için isimsiz hale getirebiliriz (artık sizinle ilişkilendirilemeyecek şekilde) ve böylece size artık bildirimde bulunmaksızın bu bilgileri süresiz şekilde kullanabiliriz.

10. Haklarınız

Kişisel bilgilerinizle ilgili bazı haklarınız vardır.

Size, hakkınızda tuttuğumuz herhangi bir kişisel bilgiye erişme olanağı sağlamamızı talep etme hakkına sahipsiniz. Sitenin ‘Hesap’ alanının ‘Kişisel Veriler’ bölümündeki ‘Verilerime eriş’ bağlantısına tıklayarak herhangi bir zamanda kişisel bilgilerinize erişebilirsiniz. Eğer kişisel bilgilerinizi nasıl kullandığımız ve gizliliğinizi nasıl koruduğumuz hakkında daha fazla bilgi istiyorsanız lütfen yine sitenin ‘Hesap’ alanında bulunabilecek olan ’Verilerim hakkında bilgi’ bağlantısına tıklayın. Bunun yerine, aşağıda belirtilen ayrıntıları kullanarak Veri Koruma Görevlimiz ve müşteri hizmetleri ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca şunları yapmamızı talep etme hakkına sahipsiniz:

• günü geçmiş veya yanlış olan herhangi bir kişisel bilginizi güncellemek;

• hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel bilgileri silmek;

• kişisel bilgilerinizi işleme biçimimizi kısıtlamak;

• kişisel bilgilerinizin doğrudan pazarlama amaçları için işlenmesini önlemek;

• kişisel bilgilerinizi üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcısına sağlamak;

• hakkınızda tuttuğumuz kişisel bilgilerin kopyasını size sağlamak veya

• kişisel bilgilerinizi kullanmamıza karşı geçerli olan tüm itirazlarınızı incelemek.

Fransa’da ikamet ediyorsanız, kişisel bilgilerinizin ölümünüzden sonra yönetimi (örneğin saklama, silme ve açıklama) ile ilgili olarak bize talimatlar verme hakkına sahipsiniz. Talimatlarınızı herhangi bir zamanda değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.

Bu gibi tüm talepleri dikkate alacağız ve makul bir süre içinde (ve her durumda geçerli yasanın gerektirdiği herhangi bir zaman dilimi içinde) yanıtımızı sağlayacağız. Ancak bazı kişisel bilgilerin bazı durumlarda bu tür taleplerden muaf olabileceğini lütfen unutmayın.

Bir istisna geçerli olduğu zaman isteğinize yanıt verirken bunu size bildireceğiz. Yaptığınız herhangi bir talebe cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulamak için gerekli olan bilgileri vermenizi isteyebiliriz.

Hakkınızda tuttuğumuz herhangi bir kişisel bilgiyi silmemiz halinde bu silme işlemi başka yetki alanlarında tarafımızdan sağlanan başka hizmetler ile değil yalnızca Hizmetler ile ilgili olabilir. Hizmetlere veya bizim tarafımızdan sağlanan başka hizmetlere erişmek için oluşturmuş olabileceğiniz her hesap için istekte bulunmanız gerekir.

Haklarınızla ilgili daha fazla bilgi edinmek veya bunlardan herhangi birisini kullanmak isterseniz lütfen DPO@discovery.com adresindeki Gizlilik Ofisimiz ile veya sitenin ’Yardım’ alanındaki ‘Bize ulaşın’ veya ‘Canlı sohbet’ bağlantılarına tıklayarak müşteri hizmetleri ekibimiz ile iletişim kurun.

11. Pazarlama

Kişisel bilgilerinizi e-posta ile pazarlama yapmak için toplayacağız ve kullanacağız.

Eurosport Player aboneleri için, geçmişte (17 Eylül 2019’dan önce) size pazarlama iletişimi göndermek için tercih onayınızı önceden aldık ve e-posta iletişimleri gönderirken tercihinize saygı göstermeye devam edeceğiz. Eurosport Player’a 17 Eylül 2019’dan bu yana abone olmuş olmanız durumunda, pazarlama ve iş geliştirme amacıyla bunu yapmak meşru menfaatlerimize uygun olduğu ve bu iletişimleri almaktan bugüne kadar vazgeçmemiş olduğunuz takdirde size bazı pazarlama iletişimleri (elektronik pazarlama iletişimleri dahil) göndereceğiz. (Aşağıda açıklandığı gibi, bizden bu iletişimleri almaktan bugüne kadar vazgeçmemiş olduğunuz takdirde istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz.)

Bir Eurosport hesabı için kayıt yaptırır veya Eurosport’tan bir Eurosport Pass satın alırsanız size pazarlama göndermek için tercih onayınızı önceden alırız.

Yerel yasalar gerektirdiği zaman doğrudan pazarlama iletişimi için her zaman onayınızı alacağız. Ayrıca, kişisel bilgilerinizi bu tür doğrudan pazarlama iletişimleri için herhangi bir üçüncü tarafa açıklamamız durumunda da onayınızı alacağız.

Herhangi bir zamanda pazarlama iletişimi almayı durdurmak istemeniz halinde bizden gelen herhangi bir pazarlama e-postasındaki aboneliği iptal etme seçeneğine tıklayabilirsiniz, sitenin ‘Hesap’ alanının ‘Profil’ bölümündeki ‘İletişim Tercihleri‘nizi değiştirebilirsiniz veya bizimle DPO@discovery.com adresinden e-posta ile iletişim kurabilirsiniz. Bunun yerine sitenin ‘Yardım’ alanındaki ‘Bize Ulaşın’ veya ‘Canlı sohbet’ bağlantılarına tıklayarak müşteri hizmetleri ekibimiz ile de iletişime geçebilirsiniz. Pazarlama e-postalarının aboneliğinden çıkmanın o zamandan önce size gönderilen pazarlama e-postalarının yasallığını etkilemeyeceğini lütfen unutmayın.

12. Üçüncü taraf siteleri

Hizmetler, üçüncü taraflarca işletilen başka web sitelerine bağlantılar ve sayfalar içerir. Bu gizlilik politikasının yalnızca Hizmetler aracılığıyla topladığımız kişisel bilgiler için geçerli olduğunu ve üçüncü tarafların kendi web siteleri aracılığıyla toplayabileceği, depolayabileceği ve kullanabileceği kişisel bilgilerden sorumlu olamayacağımızı lütfen unutmayın. Ziyaret ettiğiniz her web sitesinin gizlilik politikasını daima dikkatle okumalısınız.

13. Bu gizlilik politikasındaki değişiklikler

Bu gizlilik politikası en son 1 Şubat 2020 tarihinde güncellenmiştir.

Bu gizlilik politikasındaki güncellemelerden haberdar olmak için lütfen düzenli olarak tekrar kontrol edin. Bu gizlilik politikasında önemli değişiklikler yaptığımız ve bizde e-posta adresiniz bulunduğu takdirde size değişiklikler hakkında bildirim göndereceğiz.

14. Şikayetler, sorgular ve öneriler

Kişisel bilgileri işlememiz ile ilgili tüm sorgular için yardımcı olabilecek bir Veri Koruma Görevlimiz bulunmaktadır. Veri Koruma Görevlimize DPO@discovery.com adresine e-posta göndererek ulaşılabilir.

EEA’da ayrıca veri koruma konularında denetleme makamımıza (İngiltere’deki Bilgilendirme Yetkilisi Ofisine) şikayette bulunabilir veya haklarınızın ihlal edildiğine inanıyorsanız yerel mahkemeler aracılığıyla bir çözüm arayabilirsiniz.

Geçerli veri koruma yasalarına uymamış olduğumuzu düşünüyorsanız EEA’daki yerel veri koruma yetkililerine şikayette bulunma hakkına sahipsiniz. Yerel makam ülkeye göre değişmektedir. Yerel veri koruma makamınız için lütfen Ek’e bakın.

Ek

Veri koruma makamları listesi (EEA ülkeleri)

Geçerli veri koruma yasalarına uymamış olduğumuzu düşünüyorsanız EEA’daki yerel veri koruma yetkililerine şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

Yerel makam ülkeye göre değişmektedir. Faaliyet gösterdiğimiz EEA ülkelerindeki yerel veri koruma makamlarının ayrıntıları için lütfen aşağıya bakın.

Avusturya
Österreichische Datenschutzbehörde

Belçika
Commission de la protection de la vie privée

Bulgaristan
Kişisel Veri Koruma Komisyonu

Hırvatistan
Hırvatistan Kişisel Veri Koruma Kuruluşu

Kıbrıs
Kişisel Veri Koruma Yetkilisi

Çek Cumhuriyeti
Kişisel Veri Koruma Ofisi

Danimarka
Datatilsynet

Estonya
Estonya Veri Koruma Müfettişliği (Andmekaitse Inspektsioon)

Finlandiya
Veri Koruma Ombudsmanlığı Ofisi

Fransa
Nationale de l’Informatique ve des Libertés Komisyonu - CNIL

Almanya

Şikayetler hakkındaki yetki Almanya’daki çeşitli veri koruma denetleme makamları arasında bölünmüştür. Yetkili makamlar şurada verilen listeye göre belirlenebilir: https://www.bfdi.bund.de/bfdi_wiki/index.php/Aufsichtsbeh%C3%B6rden_und_Landesdatenschutzbeauftragte

Yunanistan
Yunan Veri Koruma Kurumu

Macaristan
Macaristan Veri Koruma Yetkilisi

İrlanda
Veri Koruma Yetkilisi

İtalya
Garante per la protezione dei dati personali

Letonya
Veri Durumu Müfettişliği

Lihtenştay
Datenschutzstelle

Litvanya
Devlet Veri Koruma

Lüksemburg
Commission Nationale pour la Protection des Données

Malta
Veri Koruma Yetkilisi Ofisi

Hollanda
Autoriteit Persoonsgegevens

Norveç
Datatilsynet

Polonya
Kişisel Veri Koruma Ofisi Başkanı Bürosu - PUODO

Portekiz
Comissão Nacional de Protecção de Dados - CNPD

Romanya
Kişisel Veri İşleme Ulusal Denetleme Kurumu

Slovakya
Slovak Cumhuriyeti Kişisel Veri Koruma Ofisi

Slovenya
Bilgi Yetkilisi

İspanya
Agencia de Protección de Datos

İsveç
Datainspektionen

İngiltere
Bilgi Yetkilisi Ofisi